De ¤60 smartphone (Challenge??) - Update 12-10

Door TheLion01 op zaterdag 10 oktober 2015 19:36 - Reacties (12)
Categorie: -, Views: 6.057

Android, iOS, BlackBerry OS, en zelfs Sailfish OS. Ik gebruik ze allemaal of heb ze gebruikt. Er miste alleen nog één platform, welke toch niet onbelangrijk is: Windows (Phone). Ik werd toch wel nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in Windows 10 dus ik besloot voor ¤60 bij BCC de Microsoft Lumia 435 te kopen. De telefoon is in eerste instantie niet bedoeld als mijn daily driver, maar meer om Windows 10 te verkennen.

Het is onvoorstelbaar hoe veel smartphone je eigenlijk hebt voor ¤60. In deze Lumia zit een Quad Core Snapdragon 200 die op 1,2 GHz tikt, aangevuld door 1 GB RAM. Dit is meer dan genoeg om Windows Phone soepel te laten draaien, en ik vind zelf dat apps ook nog vrij snel opstarten. Het scherm is niet slecht maar zeker ook niet heel goed. De kijkhoeken zijn erg slecht, maar ik moet zeggen dat ik weinig last heb van de lage resolutie van 480 x 800 op 4”. (Misschien omdat ik gewend ben aan 540 x 960 op 4,5” op mijn Jolla :P ). De batterij is zo op het eerste oog zeer goed en ondanks de goedkope uitstraling vind ik de Lumia 435 erg stevig aanvoelen. De camera loont eigenlijk niet de moeite om op te starten want die is ronduit slecht.

Kortom een prima smartphone voor het geld. Ik heb hem nadat ik hem uit de doos heb gehaald meteen geüpgraded naar de Windows 10 Mobile Insider Preview. Het is dus een ontzettend leuk telefoontje om het Windows 10 platform te verkennen.

Mijn komende plannen zijn om een review te schrijven over deze Lumia en om een soort review / indruk van Windows 10 te schrijven. Maar deze blog schrijf ik eigenlijk om te kijken of Tweakers het leuk vinden om te lezen wat mijn bevindingen zijn bij gebruik van deze ¤60 smartphone als daily driver. Een soort ‘challenge’ dus. ;)

Bij deze mijn vraag/vragen: Vinden jullie het leuk om te lezen wat mijn bevindingen zijn bij het gebruik van deze ¤60 smartphone als daily driver, en of deze smartphone voor een Tweaker voldoet? Bij genoeg animo ga ik deze smartphone een tijdje gebruiken als daily driver en er een serie van posts van maken op mijn blog.

lumia_435

Update 12-10-2015 9:43
Vanavond ga ik de Lumia 435 configureren en vanaf dan wordt het een aantal dagen/weken mijn daily driver en zal ik zo nu en dan mijn bevindingen met jullie delen! Stay tuned! ;)

Volgende: PWS - De eerste stappen 09-'15 PWS - De eerste stappen

Reacties


Door Tweakers user codeclap, zaterdag 10 oktober 2015 19:48

Vinden jullie het leuk om te lezen wat mijn bevindingen zijn bij het gebruik van deze ¤60 smartphone als daily driver, en of deze smartphone voor een Tweaker voldoet?
Uiteraard! Altijd leuk om te lezen.

Ik heb zelf de 532 (mét soortgelijke specs) voor 50 euro + Thuiskopieheffing bij de Kruidvat opgepikt een tijd terug.

Valt me helemaal niks tegen qua toestel, maar ik ben tegenwoordig te verwend qua specs met een 640 denk ik.

Desondanks is er wel een markt voor, sowieso. Alleen of het ook voor het grootste gros van de Tweakers voldoet.. I don't know.

EDIT: Android-alternatief (uit China) is wellicht de Doogee X5.

http://www.tinydeal.com/n...51-3g-phone-p-155155.html

Voor ~50 euro te bestellen.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 10 oktober 2015 19:50]


Door Tweakers user thund3rball, zaterdag 10 oktober 2015 20:10

ik ben benieuwd, heb net een moto E2 gekocht voor mijn zoon, leuk vergelijk.... :D

Door Tweakers user Ample Energy, zaterdag 10 oktober 2015 20:16

Ik heb nu nog een Lumia 920, dat was een topmodel. Maar mijn volgende telefoon wordt er hopelijk ook 1 van iets van ¤100-200. ¤60 is wel erg extreem, maar je kunt dan wel elk jaar een nieuwe telefoon halen :P Eerst maar eens wachten op de nieuwe W10-telefoons.

Door Tweakers user Sissors, zaterdag 10 oktober 2015 23:25

Als je nu een telefoon wil met WP in die prijsrange is het een inkoppertje: De Lumia 640. Geloof dat je met T-mobile prepaid hem al voor 130 euro ofzo hebt.

Door Tweakers user klaaz, zondag 11 oktober 2015 10:42

Ik heb in mijn omgeving vele mensen die blind 600+ investeren in een iPhone omdat het volgens de massa het toestel is om te hebben. Vaak moeten ze die investering uitsmeren met een duur twee jarig abonnement terwijl ze nu niet bepaald in een hoge inkomensgroep vallen. Die wijs ik regelmatig op het bestaan van Windows 10 en nu met name de Lumia 640 reeks.

Het blijkt namelijk dat de meesten net als ik slechts een paar apps intensief gebruiken en bij andere apps niet verder komen dan installeren en een keer proberen.

Als je in de buurt wil komen van de Apple expierience qua hardware (scherm/camera) dan kom je met een 640 heel erg ver. Je houdt erg veel geld in de knip waar een gemiddeld persoon toch voor een paar weken aan boodschappen kan halen (aanschaf).

Ik ben heel benieuwd naar je uitgewerkte review!

[Reactie gewijzigd op zondag 11 oktober 2015 10:43]


Door Tweakers user i-chat, zondag 11 oktober 2015 19:42

60 euro voor een toestel, klink leuk en misschien heel mischien doet het dong het ook wel meer dan een jaar.. maar het grootste probleem waar ik met dit soort dingen tegenaan loop is berijk, hoe zit het met berijk...

neem het ding eens mee als je een tochtje langs onbeduidende dorpjes maakt, met in je ene zak een toestel als dit, in je andere zak een moto E 2015,

ik snap natuurlijk wel dat je niet heel snel een toestel al dit gaat combineren met een kpn of vodafone abonement van 40 euro... maar ik heb sterk het vermoeden dat door het optuigen van hun 4g netwerken telko's als kpn en vodafone hun 3g een beetje laten verstoffen, daar zit je dan met je toch al niet al te sterke 3g radio in een tot al niet al te goed gedekt gebied met je toestel een meter uit het raam om te horen wat de andere kant van de lijn je nu probeert te zeggen.

en als je dan toch die 25 a 30 euro voor een aboment red essential, uitgeeft, krijg je bij een eenjarig abo die moto e er al gratis bij... die 6 euro toestellen zijn alleen leuk als je een tijdje zonder zit omdat je eigen toestel gerepareerd moest worden

Door Tweakers user Bjornski, maandag 12 oktober 2015 09:06

+1 voor ervaringen als daily driver. Ik ben erg benieuwd.

Ik gebruik zelf al jaren Android op relatieve high-end telefoons (Hero, SGS2, Nexus 5). Een tijdje terug heb ik een paar dagen gebruik gemaakt van een geleende low end lumia (volgens mij een Lumia 520). Dat was (voor het geld) meer telefoon dan ik verwacht had en was voor mij redelijk werkbaar. Ik miste een paar voor mij belangrijke apps, maar internet, mail, agenda, contacten, etc... was prima.

Door Tweakers user BUR, maandag 12 oktober 2015 14:42

i-chat schreef op zondag 11 oktober 2015 @ 19:42:
60 euro voor een toestel, klink leuk en misschien heel mischien doet het dong het ook wel meer dan een jaar.. maar het grootste probleem waar ik met dit soort dingen tegenaan loop is berijk, hoe zit het met berijk...
Het is en blijft een nokia dus maak je over het bereik maar geen zorgen.. :)

Ben niet benieuwd naar de daily driver i.c.m. W10.

Ik heb zelf de 925 en ben er zeer tevreden mee. Die heeft een goed scherm (in de zon afleesbaar) en een goeie foto camera i.t.t. de crappie 'webcam'-achtige cameras in zo'n beetje álle andere smartphones. :P

[Reactie gewijzigd op maandag 12 oktober 2015 14:48]


Door Tweakers user Ample Energy, dinsdag 13 oktober 2015 11:32

2 woorden 9 letters! :P

Grapje hoor. Top dat je het wilt proberen. Ik stond op het punt het zelf te gaan doen om te zien of de 435 iets voor mijn moeder is, maar nu wacht ik wel even :P
BUR schreef op maandag 12 oktober 2015 @ 14:42:
[...]
Het is en blijft een nokia dus maak je over het bereik maar geen zorgen.. :)
Het is geen Nokia, dus ik maak me nog een beetje zorgen om de antenne's. Hoe lang duurt het voordat er een GPS lock is, is er in ons dorp overal bereik, etc.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 13 oktober 2015 11:34]


Door Tweakers user jondezwaan, dinsdag 13 oktober 2015 19:50

Ample Energy schreef op dinsdag 13 oktober 2015 @ 11:32:


[...]

Het is geen Nokia, dus ik maak me nog een beetje zorgen om de antenne's. Hoe lang duurt het voordat er een GPS lock is, is er in ons dorp overal bereik, etc.
Heb het toestel aangeschaft als tijdelijke vervanging van m'n Lumia 920, die bij de dokter ligt en de 435 doet niks onder aan gebruikservaring ten opzichte van dit twee jaar oude topmodel. Ja, de camera is brak en de resolutie is lager, maar de accu gaat twee dagen mee (920 ging bij mij krap een dag mee), bereik is gewoon vergelijkbaar of misschien wel iets beter (woon in Friesland, dus goede test) en de GPS heeft een lock voordat je er erg in hebt. Gebruik m nu een maand en ben er prima over te spreken. Dus geen zorgen dat het nu Microsoft als naam draagt.

Door Tweakers user Ample Energy, woensdag 14 oktober 2015 16:18

Top, want ik zou hem ook vergelijken met een L920. Ik wacht nog even om te kijken of TheLion01 nog een blogpost gaat maken, maar ik heb best zin om hem te bestellen en het een tijdje te proberen. Ik moet nog wat onderdelen van mijn L920 vervangen en als dat fout gaat is dat ook niet zo erg als er een 435 klaarligt.

Door Tweakers user markieman86, donderdag 15 oktober 2015 01:39

codeclap schreef op zaterdag 10 oktober 2015 @ 19:48:
[...]


Uiteraard! Altijd leuk om te lezen.

Ik heb zelf de 532 (mét soortgelijke specs) voor 50 euro + Thuiskopieheffing bij de Kruidvat opgepikt een tijd terug.

Valt me helemaal niks tegen qua toestel, maar ik ben tegenwoordig te verwend qua specs met een 640 denk ik.

Desondanks is er wel een markt voor, sowieso. Alleen of het ook voor het grootste gros van de Tweakers voldoet.. I don't know.

EDIT: Android-alternatief (uit China) is wellicht de Doogee X5.

http://www.tinydeal.com/n...51-3g-phone-p-155155.html

Voor ~50 euro te bestellen.
Die heb ik ook 😊 top ding :-

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.